Sunday, July 7, 2013

Rai Hari Lahir T.Y.T. P.Pinang selepas Hari Raya Puasa – Speaker DUN

Rai Hari Lahir T.Y.T. P.Pinang selepas Hari Raya Puasa â€" Speaker DUN

KERAiAN penuh Hari Lahir Tuan Yang Terutama (T.Y.T.) Yang di-Pertua Negeri Pulau Pinang Ke-75, Tun Abdul Rahman Abbas pada 13 Julai ini ditangguh ke tarikh 26 Ogos depan demi memberi laluan pada sambutan bulan Ramadan.

Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN), Law Choo Kiang bagaimanapun berkata, majlis kesyukuran, tahlil serta jamuan berbuka puasa sempena keraian hari lahir T.Y.T. itu akan diadakan di Masjid Negeri pada Jumaat, 12 Julai 2013 bersamaan 3 Ramadan 1434 Hijrah, bermula jam 6.00 petang.

Ketetapan itu, menurut beliau, sekaligus membawa Istiadat Kawalan Kehormat serta Istiadat Pengurniaan Kebesaran, Bintang dan Pingan Kehormatan Negeri di Dewan Sri Pinang di sini dijadual semula bermula pada 26 hingga 29 Ogos depan.

Itu, tidak termasuk Jamuan Malam sempena sambutan Hari Lahir T.Y.T. pada 26 Ogos di Hotel Equatorial dekat kawasan Parlimen Bayan Baru.

“Ketetapan ini diharap menjawab tanda tanya mengenai majlis Sambutan Hari Jadi T.Y.T. serta Istiadat Pengurniaan sama ada tetap diadakan dalam bulan Ramadan atau selepas Hari Raya Puasa,” ujar Choo Kiang yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Tambun di DUN Pulau Pinang di sini baru-baru ini.

Hadir bersama, Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Farizan Darus. -END
faqar

No comments:

Post a Comment