Sunday, October 13, 2013

Nasihat khidmat masyarakat

Nasihat khidmat masyarakat

Semasa memandu maka tahap ganjaran yang cukup org .. oren kumbang

Nenek dan Pemandu Teksi

Nenek dan Pemandu Teksi

Terdapat tiga nenek
pergi ke pusat membeli-belah mebeli. Mebeli pembelian baru-baru ini, ia adalah untuk berasal teksi.


nenek: ohhh kakak saudara, anda mahu makan kacang?

Pemandu Teksi: Boleh juga mak cik.

/> Pemandu Teksi: Hei, ini kacang makcik lazat. Freeeeesh lagi. Tiada garam.
/> Sepuluh minit kemudian, ibu itu.

Mak Cik: Sister, anda mahu lebih kacang?

Pemandu Teksi: juga makcik bertanggungjawab.


Pemandu Teksi: Madame, jangan makan kacang?

telah dijawab nenek
.

nenek: Anda tahu bahawa ini adalah saudara kita. Lama, tiada gigi. Kami suka coklat dia isap ia!


/> sumbangan: Hazmi Zaki

Tarik Chat

Tarik Chat

ingat AC Mizal jer boleh membuat teh tarik chat .... Saya sudah boleh lah .... tidak perlu untuk ditemuduga artis .. Suami .. temu bual kita sendiri sudah.
Dua hari berturut2 saya teh tarik chat ngan En Win ... Sejak harga minyak naik berkurangan malam aktiviti. Jenjalan tidak mendapat lampu atau palam untuk melihat Kat besar2 kawasan rumah. Mmg lelaki paberet wanita .... Saya melihat terkagum2 cantik2 rumah. Jenis kepuasan saya mengambil jer ... omong2 kosong permulaan adalah untuk membina sebuah rumah seperti ini, apabila wang yang banyak. Tetapi saya ingin berasa dekat dengan 13 tahun rumah mengintip tenggelam .... hahahaha. Takpe2 janji Gumbira jantung.
macam2 perkara yang baru-baru ini untuk membincangkan perkara ini .... mesti menang beliau di atas Encik MG Movers sembang2 ngan pm jer .... walaupun saya tidak akan datang ke pejabat syarikat pelancongan sekali lagi, tetapi saya tahu bahawa saya boleh mengambil ini. Kakitangan akan terus update benda2 penting. Saya masih menjaga akaun dan jabatan HR. Untuk mengupah kakitangan merasakan reramai tidak mampu juga kot ... jadi apa dokumen yang saya boleh membantu anda ... Saya perlu lakukan. Saya tidak tahu bagaimana ini sudah kira2 ... lagi mahu merawat akaun ... Saya Patrimonio apa2 kang ... hahaha. Terima Allah sikit2 dibuat setakat ini. Nama syarikat sudah sendiri ... terpaksa belajar, adalah lebih keras.
tidak mudah untuk mengendalikan semua kerja-kerja pada satu masa .... Encik Win berkata, saya berdengkur tidu r sekarang .... hahaha. Berbaring tu lah .... di mana gadis-gadis cantik yang pernah berdengkur .... hahaha. Tetapi saya sedar kadang2 Gaks dalam mulut saya, tetapi tidur membebel .... Saya mengambil mulut saya apabila saya bangun, masih bercakap ... hahahaha. Bodoh!
Semua bahu kami beban dua Cate ... perkara-perkara keluarga, perkara-perkara keluarga, ia Anak2 berkenaan pejabat saya bekerja sekarang, kes perniagaan, kes Kita kakitangan orang .... Negeri voltan. Tetapi salah juga muka saya. Masa buka untuk kali pertama ngan baju saya En Win mmg ada kepala. Beliau berkata, saya membantah pandangannya .... Saya tidak mahu mendengar ... Namun begitu, bahawa perniagaan membuat u untuk u ... Saya mempunyai syarikat saya class = "separator" style = "clear: Lingo: text-align: centre; ">
mmg Tetapi untuk menjadi bersatu kali ini ....; pusat: menyelaraskan- dah dewasa dan banyak pengalaman yang kita telah melalui .... terdapat perbincangan sedikit sejuk. Saya dengar anda berkata .... sekarang saya ingin memberitahu anda ... mendengar gitulah pemutus. Encik Menang Ketua Jualan dan menguruskan perniagaan .... Saya mempunyai sebahagian daripada gaji dan memastikan bil dibayar dan mendapat wang yang cukup terutamanya dalam akaun. Saya kini mempunyai kuasa vito .... mengapa tiada wang .... jualan pasukan u tidur .... Ker? benda2 begitu, saya tarik kerusi dan sembang teh dengan En Win.
Jika memasing tidak bertanggungjawab memanjangkan jer .... ia adalah sibuk. Poor Kat Anak2 adalah tentu ... Saya tidak akan membuat keputusan gi ... kenkadang pejabat jer lagi, jika ia adalah sesuatu yang penting. Jadi ia adalah masa untuk se dikit ... Anak2 melihat pembangunan diorang ... ini adalah di mana untuk pergi jika anda boleh memakai Anak2. Menilai malam jer KUL 10:30 yuran tuisyen lepas terus mengambil ini angin malam.
class = "separator" style = "clear: Lingo: text-align: centre; ">
Corner NZ kawasan KLCC kat.
Jadi yah gi Store tidak mahu gulung2 rambut mamak atau membuat-up palet. Tetapi saya terlupa saya gi kawasan KLCC mamak semua wanita cantik di sini adalah bagaimana saya melihat Dicso mahu gi. Kemudian, apabila wanita cantik tekanan tgk kat saya .... rasa seperti saya mempunyai makcik2 kategori ini. Hak Pertandingan .... esok ok saya akan pastikan saya memakai pangkuan bibir bibir lap ....
:
class = "separator" style = "clear: Lingo: text-align: center;">
lelaki sudah kotor pada mala m itu .... jadi jangan berasa sangat banyak. Ia adalah rakan Sempoi standard .... hahaha. Hakikatnya wanita cemburu hati saya kelihatan cantik. Lalu gadis itu asal ... jer kelajuan mempunyai En Win pandangan. Saya teringat beliau tidak nampak, saya rasa .... "Tidak bang "
23:00 Ya, saya melantak ais krim tanpa rasa bersalah.
kelas =" pemisah "style =" klar: Lingo: text-align: centre; ">
Makan2 tidak mama marah .....
Roti Canai. Yaya .. mempunyai
kelas =" pemisah "style =" clear: Lingo: text-align: center;">
Saya telah ... Kertas roti .... Pelbagai sedap giler keropok.
En KUL 11:00 Win lebih lanjut mengenai Lamb Chop makan malam .... Sila2 mmg .... Saya suka u lemak.
< img border =" 0 "src ="http://3.bp.blogspot.com/-s16CJk9WadE/UldxWzwPAqI/AAAAAAAARjw/fGJb0EZO-ZE/s640/IMG_0429.JPG"/>
:
makan licin ... Saya melihat gambar sekali lagi untuk merasa seperti mengulangi class = "separator "style =" clear: Lingo: text-align: centre; ">
Petikan jer hari ini mahu ini ....

Elly In Wonderland

Me & You & A Dog Dinamakan Boo

Me & You & A Dog Dinamakan Boo


style="color: white; color: #333333; line-height: 15px; margin-bottom: 1em; min-height: 1em; padding: sempadan 0px;">
Verdana sejauh gambar yang dipaparkan Instagram pergi, mereka tidak mendapat cuter banyak daripada ini. Tokyo, Jepun berasaskan ibu bapa Aya Sakai menyelia pengembaraan anak muda dan rakan yang terbaik, Selatan, yang berlaku kepada menjadi bulldog Perancis, menggunakan aplikasi perkongsian foto yang popular. Mereka dipeluk di atas sofa menonton TV atau di atas kusyen, kedua-dua tidak seolah-olah tidak mendapat cukup satu sama lain. Hubungan akan mengingatkan anda zaman manis 88, nenek dan kucing, dan Haru dan Mina, adik sangat comel yang membesar di Jepun. Comel di luar perkataan!
style = "background-color: putih; color: # 333 333 barisan ketinggian: 15px; margin-bawah: 1e m; min-ketinggian: 1em; padding: 0px">



Malaysia-Finance Blogspot

(Video) Bertemu calon # 19 Wanita Umno Eksekutif Penasihat Dr Mashitah

(Video) Bertemu calon # 19 Wanita Umno Eksekutif Penasihat Dr Mashitah


center;">
gaya centre;"> pusat "> = "text-align: center;">

ketam Voice

89 dipijak hingga mati di India - Rupa-rupanya, masa akan mengerjakan haji mereka sibuk, sibuk Selain itu, mereka Pun

89 dipijak hingga mati di India - Rupa-rupanya, masa akan mengerjakan haji mereka sibuk, sibuk Selain itu, mereka Pun

Sekurang-kurangnya 89 mati dalam rempuhan di kuil India di jambatan

Sekurang-kurangnya 89 jemaah terbunuh dan 100 cedera Ahad selepas dia astampede berhampiran kuil Hindu di negeri pusat India Madhya Pradesh, kata polis.
Stampede berlaku pada jambatan Ratangarh berhampiran kuil di daerah Datia where ribu telah diarahkan untuk solat pada perayaan Hindu hari Dussehra.
" panik tercetus, orang ramai menyeberangi jambatan di atas sungai untuk sampai ke Sindh 'tempat perlindungan, yang terletak di atas bukit yang lebih daripada satu kilometer. Seventeen kanak-kanak dan 30 wanita menjadi mangsa Among, "kata Ketua Polis Daerah DK Arya.
" Bagi 10 ora ng berada dalam keadaan kritikal, jumlah kematian mungkin meningkat kepada 100, "katanya dalam satu temu bual telefon dari tempat kejadian
Arya berkata sekumpulan pelajar yang bosan menunggu penyebaran khabar angin bahawa ia adalah jambatan ini adalah kira-kira untuk runtuh, menyebabkan panik, Selatan, membawa kepada Stampede ini.
500 meter jambatan lama telah dibina kira-kira tiga tahun yang lalu dan merupakan struktur bunyi, beliau berkata, ia adalah h ampir 7 kaki lebar
Menurut polis terdapat kira-kira 25,000 orang di atas jambatan pada masa kemalangan. Sebanyak 500,000 orang telah melawat kuil had sepanjang hari Ahad.
style = "font-family: Arial, Helvetica, sans-serif"> Arya menafikan laporan media bahawa ia adalah Stampede itu disebabkan cota polis kemudiannya digunakan untuk mengawal orang ramai melonjak
lewat kelmarin, enam anggota polis cedera oleh batu-batu melontar oleh penganut marah Dikatakan bahawa polis tidak bertindak dalam masa untuk mengelakkan kemalangan
" Kerajaan negeri telah mengarahkan siasatan ke dalam kemalangan yang kita berakhir menyelamat dan bantuan. Semua yang cedera telah dipindahkan ke hospital di Datia rantau ini, "kata Arya
rempuhan amat meluas di kuil Sabah dan perayaan-perayaan agama di seluruh India <. / span>
Pada bulan Februari, 36 jemaah terbunuh dalam rempuhan di Sabah perayaan Hindu Kumbh Mela di bandar utara Allahabad
style = Dalam satu rempuhan yang paling buruk di negara ini, lebih 220 orang mati dalam rempuhan di sebuah kuil di bandar utara Jodhpur pada tahun 2008
Suara Rusia

CAP memanggil tiga pembantu audit

CAP memanggil tiga pembantu audit

(kiri), Mahmoud Zakaria, Roslan Saidin, Muhamad Farid Saad, Wong Hon Wai, Mohd. Salleh Man, Yap Soo Huey Norlela berinteraksi pemasangan Ariffin mahkamah negeri Pulau Pinang tidak lama selepas mesyuarat PAC di sini baru-baru ini.

Tiga pegawai-pegawai Kerajaan Negeri yang dipanggil untuk memberi keterangan di hadapan Jawatankuasa Kira-kira Awam (PAC) untuk membantu dalam penyiasatan kelemahan sistem e-bidang dalam projek kerajaan persekutuan yang melibatkan lima daerah di negeri ini yang bernilai $ 66000000 seperti yang dinyatakan dalam laporan Ketua Audit Negara pada tahun 2011.

pengerusi PAC Wong Hon Wai berkata mereka, Pengarah Tanah dan Galian Datuk Arifin Awang Hassan Rohani (Seberang Perai Pegawai Daerah Utara dan Selatan) dan satu lagi dipanggil "Shadah Nawawi.

Beberapa orang lain, katanya, akan dipanggil lebih Kemudian dalam masa terdekat untuk memperbaki kelemahan yang sedia ada.

"Berdasarkan mandat Dewan Undangan Negeri (DUN), PKC telah berkhidmat dengan audit kerajaan negeri, badan berkanun, anak syarikat di bawah kerajaan negeri dan perkara-perkara lain yang disebut oleh Dewan kepada Suruhanjaya ", katany a kepada pemberita selepas mempengerusikan jawatankuasa daerah Pulau Pinang, George Town baru-baru ini.

ahli Jawatankuasa, Dewan Undangan Negeri (Dewan) Permatang Pasir, Datuk Mohd. Salleh Man, Dr Norlela Ariffin (ADUN pelayan), Yap Soo Huey (Pulau Tikus ADUN), Datuk Zakaria Mahmoud (Sungai Aceh ADUN), Datuk Roslan Saidin (Pinang Tunggal ADUN), Sr. Muhamad Farid Saad (Pulau Betong ADUN) juga menghadiri mesyuarat itu.

Laporan Ketua Audit Negara pada tahun 2011, antara lain mendedahkan Sistem e-Tanah kesilapan sembilan modul sistem ini, hanya empat beroperasi sepenuhnya, manakala lima yang lain telah beroperasi dan tidak memenuhi keperluan perkhidmatan.

Laporan Jabatan Audit Negara menyebut kesimpulan bahawa prestasi keseluruhan tidak memuaskan.

Ini, antara lain, merujuk kepada projek persekutuan nilai RM66 juta, yang akan melibatkan semua daerah lima dan pejabat tanah.

Keputusan penuh pilihan raya Pemuda Umno Kemaman

Keputusan penuh pilihan raya Pemuda Umno Kemaman

JK pilihan raya keputusan UMNO Kemaman BELIA 2013/2016
class = "tr-tajuk" Ketua Pemuda Kemaman 2013/16
Youth Leader
1 Fikry Ahmad bin Ibrahim -. 302 undi
2 Mohd Hazarul Ifdaz -. 67 suara

Gaya "> class =" tr-tajuk "Naib Ketua Kemaman Timbalan Ketua
/ style> 1. Mohd Mat Fauzi bin Adam (Win / tanpa>
dir = "ltr">
jawatankuasa (15 orang)
Verdana, sans-serif; font-size: lebar "> dir = "ltr"> 1. Amizu bin Mohd Noor-286
2. Che Ku Mohd Sufian Bin Che Ku panjang -285
3. Zaidi bin Mat-277
4. Zulkefli Bin Abu Bakar-277
Muhammad Faiz Bin 5. Idris-270
6. Jeffri bin Mohamad
Che-268 7. Wan Abdul Ghani Bin Che Wan Abu Bakar-262
8. Marwari Bin Mohamad-252
9. Rahman Mohd Hanafi Bin-251
10. Aidi Mohd Bin Johar-237
11 . Khairul Amin Bin Haron-231 13. Mohd Yusri Bin Mohd Zaki-216
14. Nazmi Bin G hani Abdl-193
15. Mohamad /> 12 Bin Majid Norzaidi Ab-185
style = "font-family: Verdana, sans-serif; font-size: large; ">
style = "font-family: Verdana, sans-serif; font-size: lebar"> presiden kekal
style = "font-family: Verdana, sans-serif; font-size: lebar"> 1 Che Ku Yusuf (Win dipertikaikan) Verdana, sans-serif; font-size: lebar ">
Tetap Timbalan Presiden dir="ltr"> 1 Tarmizi Johar (Win dipertikaikan) "ltr"> dir =
dir="ltr"> G2 (Win dipertikaikan) dir ="ltr"> 1 Amizu bin Mohd Noor
2.Che Ma Che Ku Mohd Sufian Bin Long
dir="ltr"> <. br />
orang Tranung (RAKTRA)

Tanda awal Lim Guan Eng hanya menganiaya, Najib Razak.

Tanda awal Lim Guan Eng hanya menganiaya, Najib Razak.

Lim Guan Eng agak kecewa kali ini dan sudah tentu sangat malu apabila anda melihat kemungkinan Najib Tun Razak banggannya Umno adalah lebih kepada DAP agak misteri, seperti yang ditunjukkan di sini.
/> keupayaan UMNO DAP mengatasi tidak mewah, tetapi telah terbukti semasa permulaan pemilihan PAU13 tiga sayap parti, cukup "bernilai" untuk mengatasi DAP CEC .

Ini adalah kerana perwakilan dan pemimpin parti dibuat melalui transformasi pertama ujian pihak untuk cemerlang tanpa luas berbisik berkesudahan DAP CEC.

style = "text-align: justify;"> Walaupun mesyuarat Jawatankuasa masalah pilihan raya kecil teknik-teknik semasa proses berjalan, tetapi ia akan menjadi sat u panduan yang berguna bagi pemilihan Majlis Tertinggi (MT) Umno Sabtu depan. Malah jika dibandingkan dengan DAP CEC muncul PAU kejayaan gemilang.

Malah, tiada siapa yang dikecualikan sebagai PAU13 selagi tiada siapa yang dikecualikan walaupun layak untuk mengundi. Berbanding dengan 33% delegasi DAP CEC telah dinafikan hak untuk hadir dan mengundi. Sama dalam kedua-dua kumpulan DAP CEC hak untuk mengundi dan tidak berhak untuk mengundi.

style = "text-align: justify"> terhadap UMNO dan persediaan logistik, untuk menyediakan latihan dan nasihat untuk pemilihan masa-masa sukar dan "yang baik." Sebanyak 33.012: bilangan undi kepada 110,000 wanita, 87,000 belia dan 50,000 Princess 572 pusat menundi undi. Ini membuktikan Umno keterbukaan langsung dan utama.
style = "text-align: justify;">
Walaupun kejadian Gua Musang, apabila seorang wakil daripada cawangan untuk bertindak menghempas mikrofon Commercial TV ke lantai.

tetapi tidak menghalang parti itu daripada parti mula transformasi Perhimpunan Agung Umno pada tahun 2009, selepas perlembagaan dipinda kepada niat pihak-pihak pakatan berlabuh jenis terbuka Denga demokrasi.

style = "text-align: justify"> "> puak Perikatan pastinya tidak akan menyimpan untuk mencari melencong kepada yang lebih baik menggambarkan DAP CEC. Tunggu dan lihat apa permainan mereka kali ini. Isu ini akan paling termalu Lim Guan Eng, Sabtu depan.

style = "text-align: justify;">
rehat Palak pemikiran

Friday, October 4, 2013

Rahsia Anwar Ibrahim bahawa bergetah

Rahsia Anwar Ibrahim bahawa bergetah

Ramai yang hairan bagaimana persediaan PRU14 Anwar Ibrahim untuk menghadapi yang sangat berbeza walaupun benih membibit mengcurigakan perasaan. Anwar lebih kelihatan politik Ibu kerana ia telah menghadapi masalah kronik tanpa kuasa mendugakannya.

style = "text-align: justify;"> di mana masalah itu datang untuk menggesa beliau untuk membuat perubahan?

"text-align: justify;"> style = "> Mengapa wajah unik yang tersembunyi dengan wajah baru

gaya =" -align: teks "> Untuk apa dan kepada siapa dia harus berpaling mukanya

gaya =" text- align: "> Ini adalah bentuk ketiga perjudian antara tawar an awam tidak kira sama ada BN, PR atau atas pagar.

Tetapi semua rakan-rakan kami yang juga meminta disekeling Anwar tetapi tidak overdoing ia berasa janggal dengan penampilan beliau pada masa ini
<. br />
Biasanya, masyarakat Islam standard akan memilih ke Mekah untuk mengerjakan Umrah atau Haji mengambil mencerminkan angin. Tidak kurang pulangan bilangan besar keazaman dan

baru. Tetapi ia akan berlainan bagi Anwar selepas PRU13 kekecewaan tergila-gila dengan undi popular tidak menghairankan. maka berdiam diri untuk beberapa ketika dan masukkan ke dalam umum Padangan dengan penampilan baru muka. kakitangan sahaja muka, tetapi tiada perbezaan.

Adakah perubahan ini semasa Anwar senyap berfikir seje nak dan apa motivasi?

tidak teragak-agak, ia seperti Zulkifli Noordin, Ezam Ni dan keluarganya Walaupun terdapat adalah satu cerita dan pendapat sendiri?
rehat Palak pemikiran

Keracunan makanan Salmonella

Keracunan makanan Salmonella

patogen
menyebabkan bakteria Salmonella
  • usus manusia dan haiwan (terutamanya usus ayam)
  • terhadap perosak (tikus, lipas dan lalat)
  • Animals Wild
  • Makanan biasa dikaitkan dengan bakteria ini
    ayam dan berasaskan ayam
  • Telur dan telur
  • Susu dan produk susu
  • : Produk tenusu (keju, krim, kastard)
  • Bagaimana rebakkan
    • tercemar sama ada semasa penyimpanan atau semasa menyediakan makanan
    • =" font-size
    • Pengendali (tangan ke mulut)
    ayat-ayat
  • Demam
  • Cirit
  • sakit perut
  • Muntah
  • Loya
  • kepala
  • jangkitan tempoh
    Antara 6 hingga 72 jam (biasanya 12-36 jam)
    =
    Bagaimana pencegahan
  • Masak daging, ayam dan telur teliti
  • Elakkan makan daging atau stik mentah atau separuh masak
  • Guna peralatan (pisau, papan memotong) yang berbeza untuk daging mentah dan masak
  • Simpan makanan mentah dan makanan yang telah dimasak di dalam bekas
  • oren kumbang

    Balas ahli kontroversi ingin menyertai forum 'Dimensi' TIDAK PRU14 Pulau Pinang atau Johor Ijtimak Tarbawi 3.0 pada 5 Oktober.

    Balas ahli kontroversi ingin menyertai forum 'Dimensi' TIDAK PRU14 Pulau Pinang atau Johor Ijtimak Tarbawi 3.0 pada 5 Oktober.

    Q: Kenapa TIDAK Forum Cari Dimensi PRU14 'bertepatan dengan Ijtimak Tarbawi 3.0 5 Oktober ? Apakah penganjur forum yang cuba untuk mensabotaj TIDAK mengikuti Pakaq pengkhianatan?

    Jawapan:
    Dr Yusuf al-Qaradawi dalam buku purata Fiqhu ad-Daula Islamiyah Wire wrote on bersekutu dengan jemaah amal adalah kewajipan yang mesti dilaksanakan, tetapi kewajipan ini terhad kepada tertentu kumpulan yang menganggap diri mereka hanya sebagai wakil kebenaran.

    Mereka berhenti menggunakan Firman Allah yang bermaksud "maka, tidak ada selepas kebenaran tetapi kesilapan." (Surah Yunus, 32)

    Malah, kumpulan ini adalah seperti cuba untuk memaksa ahli-ahlinya untuk terus mereka hanya dianjurkan alasan, adalah terlalu jauh dari pr ogram yang mesti diutamakan, jika tidak, tidak.

    Ahli-ahli

    ​​yang menganjurkan atau mengambil bahagian dalam program-program lain tarbiah sentiasa dituduh tidak Wala 'pengkhianat parti dan program kumpulan sabotaj atas alasan lain yang pelik.

    Hadis Rasulullah saw, "jika dibai'ah (dinamakan) dua khalifah, maka bunuhlah kedua-dua lepas," adalah sebab bagi kejayaan doktrin kumpulan.

    Seperti yang dijelaskan, demokrasi terpilih seperti pilihan raya Malaysia tidak akan berlawan antara satu sama lain dan Perdana Menteri yang dipilih.

    Ia akan disebut di sini, tradisi ini perlu dibaca dalam konteks berkhalifah, pertama.

    undang-undang pepatah berkata:

    Taghaiyyirul Ahkaam bi taghaiyyirul azman amkan wal wal Ahwal

    Walaupun dakwah tarbiah perlu dilaksanakan dalam semua keadaan, masa dan tempat Warta Ubudiyyah bertugas di seluruh alam semesta.

    "Allah jualah yang Timur dan Barat, maka, di mana sahaja anda keluar (arah untuk memberi tumpuan kepada Allah), dan kemudian dalam erti kata ia telah dikurniakan oleh Allah ... "(Surah al-Baqarah: 115)

    kerja di pelbagai dakwah terlalu jauh, yang perlu bekerja lain atas dasar taqwa dan amal, bukan doktrin aneh yang mendakwa kumpulan-kumpulan tertentu seperti di atas.

    "Dan anda adalah untuk membantu antara satu sama lain di dalam kebenaran dan ketakwaan ... "(Surah al-Maidah: 2)

    Atas sebab ini sendiri, dalam konteks partisan Dr.Yusof al-Qaradawi mengatakan bahawa tidak ada larangan terhadap kepelbagaian jemaah.

    Dr Yusuf al-Qaradawi bulat-bulat menolak doktrin Jemaah jemaah Islam dan bukan al-Muslim. "

    Beliau berkata mazhab politik dan mazhab berbilang ditinggalkan dalam perundangan.

    ulama

    mendapat "kepelbagaian bekerja setia untuk Islam tidak dilarang (undang-undang Islam) tidak dapat direalisasikan sehingga rantaian objektif yang berbeza, berbeza daripada Minhaj dan pemahaman yang berbeza antara satu sama lain tsiqah.

    Jika, dalam konteks bukan-partisan ada kepelbagaian jemaah dalam karya-karya Islam, pelbagai Islam kerja yang dilakukan berjemaah di sebuah parti Islam lagilah yang lebih tidak ada larangan.

    Malah, kepelbagaian jemaah Islam buruh dalam kerja-kerja tidak adalah simbol itu sendiri berpecah jemaah.

    Kepelbagaian kerja Islam, mereka telah dilakukan oleh parti Islam dan lain-lain Islam jemaah, sebenarnya, akan mempercepatkan penyebaran propaganda dan terlalu jauh di seluruh alam semesta.

    Kepelbagaian kerja Islam secara serentak supaya kesilapan didoktrin jua , subjenis al-at-tanawu'i (perbezaan dalam kepelbagaian) yang dibenarkan oleh undang-undang Islam.

    Dr Yusuf al-Qaradawi berkata jurang al-at-tanaqudhi (perlanggaran perbezaan) adalah dilarang dengan wang undang-undang Islam

    Contoh 1.
    kerajaan perpaduan (UG) dengan Umno dalam kategori al-jenis dalam tanaqudhi kerana idea itu bukan sahaja bertentangan dengan perlembagaan dan teks dalalah AP sebenarnya, melanjutkan asobiah kezaliman parti itu sendiri

    Allah mengatakan apa yang bermaksud:. "Dan janganlah kamu cenderung kepada orang-orang yang melakukan kejahatan, maka (jika anda), anda tidak lama lagi akan membakar dalam api neraka ... " (Surah Hud: 113)

    Contoh 2: Panduan Liqa Fikri TIDAK Pulau Pinang baru-baru ini dilihat cuba untuk menyambung kedua-dua pemimpin Pas - Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa dan Dr.Dzulkefly Ahmad - dengan liberal Islam terdiri ketara pendekatan al-perbezaan-Tanaqudhi jika fitnah bahan api.

    Liqa Fikri berkenaan tidak secara rasmi meninggalkan program ini kerana tidak ada minit mesyuarat TIDAK mengarahkan hubungan.

    doktrin aneh program berorientasikan dengan kerjasama saingan SAP pada bulan November, ia telah dilaporkan, tidak mendapat lampu hijau dari Pulau Pinang PAS pesuruhjaya Datuk Mohd.Salleh Man dan DJ SOID Cik Amin (Ketua Urusan Ulama PAS Pulau Pinang) terpaksa L ajnah JK Tarbiah dianjurkan oleh PAS Pulau Pinang belia di bawah "Mad Taliban."

    Tetapi, di atas tanah Fikr Liqa mungkin salah perdebatan sengit doktrin bagi libel yang lain pada dua Pas Pusat AJK. ?

    "Jangan engkau (wahai Muhammad) tentang orang yang berhujah tentang Allah kepada Abraham (Allah), kerana Allah memberikan orang itu kuasa Nabi Ibrahim berkata: Allah adalah hidup saya dan mati ", dia menjawab:" Aku juga boleh menghidupkan dan mematikan Ibrahim berkata .. Allah mendatangkan matahari dari Timur, oleh itu terbitkanlah (matahari) di Barat dan disenyapkan mereka yang menolak Dan ingat bahawa Allah tidak memberi petunjuk kepada kaum yang zalim "(.. Surah al-Baqarah: 258 Fikr)

    Liqa boleh diwujudkan untuk perbincangan mengenai budaya saintifik dan kolektif.

    "Dan berunding dengan mereka dalam urusan (masa perang) kemudian, apabila anda telah membuat keputusan (selepas mesyuarat untuk melakukan sesuatu), kemudian percaya kepada Allah" (Surah Ali Iimran: 159) ..

    Liqa "Fikr boleh diwujudkan untuk mempertahankan tahalluf Siyasi (perjanjian politik) PAS, DAP dan PKR dengan nama Pakatan Rakyat (PR) dimusnahkan oleh pihak-pihak tertentu (pro UG) untuk memelihara imej Islam sebagai agama keadilan.

    "Dan tepatilah perjanjian dengan Allah apabila telah anda buat, dan kami tidak melanggar sumpah (perjanjian) selepas disahkan, maka anda telah menjadikan Allah sebagai Penjamin kebaikan kamu . "(Surah An-Nahl: 91)

    Contoh 3: Inisiatif Foto untuk Perpaduan Negara Jawatankuasa Chaiman DPPN, Br Faruk bersama beberapa pemimpin belia berhampiran pentas dan saya Zainulfaqar Yaacob Pulau Pinang (TIDAK Life Members Area Batu Kawan) mengadakan wacana akademik. TIDAK saiz sebenar PRU14 sebenarnya mendekati al-jenis dalam Tanawu'i

    panel Forum, Sabtu Oktober 5 di Taman Tun Sardon, Gelugor, Pulau Pinang, tidak disampaikan oleh asabiah Umno atau pro-UG.

    Sebaliknya, mereka, Khalid Samad (PAS pusat Ahli Jawatankuasa) Zulhazmi Sh ariff (TIDAK peguam muda / Kase) dan Ustaz Wan Ji-Ta'addudi (Ahli TIDAK pemikir sekolah pengasas Ash-cum-Syatibi). I, moderator forum ini.

    Hanya kerana perbezaan dalam kepelbagaian (al-jenis dalam tanawu'i), mereka boleh dilabel kecuaian sabotaj, tidak wala 'atau pengkhianat jemaah TIDAK

    Ia adalah sesuai untuk melanjutkan dimensi politik

    dakwah dan terlalu jauh dalam apa yang TIDAK mendakwa sabotaj, tidak wala "atau hanya pengkhianat parti tidak mengambil bahagian Ijtimak Tarbawi kepada 3.0 dalam tempoh yang sama di Kundang Ulu program, Muar, Johor

    Hanya kerana semua ahli panel sering dilihat melalui kumpulan UG pendapat fiqh yang berbeza, maka mereka dibenarkan dijauhi oleh doktrin dan kaedah fitnah politik yang pelik

    Ijtimak status tarbiah yang perlu menjadi keutamaan satu mata program, tidak tegas mengikat didoktrin atau dipaksa oleh beberapa pemimpin belia TIDAK obligasi tertentu Pulau Pinang kini .

    Ini adalah kerana semua ahli jundiyyah (AP) akan, komitmen, keutamaan, perancangan dan keupayaan berbeza pendakwah.

    "Ia tidak akan mengatasi seseorang, kecuali keupayaan yang ... "(Surah al-Baqarah: 286)

    Apakah organisasi Ijtimak Tarbawi 3.0 Johor dan melarang ahli-ahlinya untuk menganjurkan atau mengambil bahagian dalam kerja-kerja Islam yang lain di Pulau Pinang Tiada lagi kerana ketidakupayaan untuk menyertai Ijtimak Tarbawi 3.0, membuang masa sia-sia Penang 5 Oktober atau menyertai kerja-kerja Islam yang lain sebagai "forum politik: TIDAK PRU14 Dimensi ini

    Malah, agama masih banyak kerja (atau program memberi manfaat kepada jemaah Islam PAS) yang boleh digunakan di Pulau Pinang pada hari Sabtu, apabila ahli-ahli program kecacatan di Johor Ijtimak Tarbawi 3.0 Antaranya:.

    "Village pertumpahan darah kita Tempat kami", yang dianjurkan Derma Darah Pasukan Petugas Home alternatif Comfort Home (ragas) dengan penyertaan Pasukan Petugas 52 penduduk rumah Simpan Kampung Permatang Tok Subuh, Buki t Mertajam
    8.30 untuk [Zainulfaqar adalah seorang aktivis utama program perintis] 11:30

    Polisi Forum:.? TIDAK Dimensi PRU14
    20:30-11:30
    JKKK Hotel Taman Tun Sardon, Gelugor <. br> [Zainulfaqar adalah moderator forum]

    Demokrasi Tempatan festival 2013
    18:30-8:30
    Padang Kota Lama, George Town. ujian [Zainulfaqar adalah penceramah utama pada majlis itu, 19:00 Pembukaan]

    Forum - APPT: Implikasi perbandingan terhadap 20:30-23:30
    Prihatin Kompleks Masyarakat Malaysia, George Town
    [PAS pusat ahli jawatankuasa Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa adalah seorang ahli panel forum Pertanyaan sila hubungi 0195669518]

    Dr Yusuf al-Qaradawi kata pepatah undang-undang (Qawaa'id al-fiqqiyah), antara lain berkata.

    Al-hukmu " gaya sya'in jauh a tasuwurihi satu (Akta Beliau dilahirkan dalam gambar)

    Jadi, membaca dan memahami ucapan-undang untuk mengelakkan doktrin yang aneh dan parti-parti politik fitnah yang tidak selesa dengan peruba han dalam SAP sekarang.

    wa lasna qudha Nahnu doa '(kita semua pendakwah, tidak mengganggu.)

    __________
    ZAINULFAQAR Yaacob Life Member No hidup untuk Batu Kawan Penulis adalah graduan Ijazah Sarjana Muda fotojurnalis Ushuluddin Universiti Malaya (2003-2006) faqar.blogspot.com | .. zainulfaqary@gmail.com |. 0194241583

    BBQ Boss rumah ....

    BBQ Boss rumah ....

    Jika anda telah membaca blog saya dari dahulu lagi budak2 pejabat tahu bahawa saya suka makan ... penggila makanan. Tidak budak2 itu jer pejabat ... Ketua pernah mempunyai keinginan yang besar untuk merawat pekerja.
    Satu perkara yang baik tentang perkara ini ... pejabat saya menutup ini Kita orang giler kadang2 .... bos boleh membuat kawan. Tetapi waktu bekerja biasa adalah serius. Ia jer agenda'm makan tiap2 bulan .... sorang2 keganasan masak mengatakan jer ... mahu makan apa yang perlu tiba punyalah .... di atas meja. Contoh isu-isu bulan ini .... Saya menghidupkan bulan depan .... Bulan budak pemutus pemutus bos masih seperti kos ... setiap bulan Kita orang rutin. Minggu depan mencurah menu Kedah Laksa Kak penaja Jas ... hahaha tidak boleh menunggu lag i!
    Jumaat Kita orang kuasa untuk Boss BBQ .... Saya fikir dia adalah seorang tenaga di rumah. Giler suka2 jer .... Jangan memaksa bos .... jika anda tidak mahu melakukan ... tidak rakan Kita orang ... tidak boleh menyertai Kita orang makan group2 .... hahaha .... terus bos dipersetujui. Tetapi tidak bos ... Saya, dengan semua jualan semua bantuan yang ... Saya jer tiba masa untuk makan ... hahaha. Ada yang dimasak pasta yang dimasak, dimasak beberapa pasta siam ... untuk roti bawang putih dan rojak buah-buahan .... macam2 lagi adalah. Bukan jer kedua-dua bersedia untuk pergi ke pasaran dengan bos ... sama2 .... Cuci ayam ... macam2 menjadi kupang masak.
    kelas
    kelas =" pemisah "style =" clear: Lingo: text-align: centre; ">
    saya panggang ayam jer sampai2. Kemudian apabila saya diorang kemarahan ini "ly tidak bermula ... anda duduk untuk makan buah-buahan pertama ....." mahu mengambil ayam ini. Venchi sentiasa tahu membuli saya
    kelas =" pemisah "style =" clear: Lingo: text-align: Zentrum: ">
    Staff Jurumuda
    kelas =" pemisah "style =" clear: Lingo: text-align: centre; ">
    Masa diorang ... Goyang kaki ... Saya melihat pada jarak yang jauh ... leps diorang dilayan hati tu ... apa yang perlu dilakukan adalah komedi. Ok lah tu kan juga betul kerja saya
    Kemudian melihat makanan ... snap2 imej ... sambil meleleh2 air liur
    kelas =" pemisah "style =" clear: Lingo: text-align: center;">
    Hambek ia macam2 ... Sos cili diingatkan sekali lagi ya .... yang semua sendiri. Saya tidak melakukan apa2 jer ... hahaha
    class = "separator" style = "clear: Ling o: text- align: centre; ">
    Rojak buah-buahan kelas =" pemisah "style =" cons: Lingo: text-align: centre; ">
    kelas =" pemisah "style =" clear: Lingo: text-align: centre; ">
    Udang kelas =" pemisah "style =" clear: Lingo: text-align: centre; ">
    kelas =" pemisah "style =" clear: Lingo: text-align: Zentrum: ">
    Ayam kelas =" pemisah "style =" clear: Lingo; text-align: centre; ">
    kelas =" pemisah "style =" clear: Lingo: text-align: centre; ">
    kambing
    kelas
    salad
    Mee Rebus
    Salmonella
    saya rumah bos besar ... kerana ... kat belakang tapak yang sesuai untuk mmg sangat2 ​​BBQ
    Adakah anda ingin lihat, saya tidak tahu sebelum bos ..... bukan bos saya, tetapi bos .... tetapi dekat jurumuda Kita orang kumpulan juga alasan saya.
    kelas
    kelas =" pemisah "style =" clear: Lingo: text-align: centre; ">
    terbuka luas jer bos hahahaha .... Saya .... Setiap kali dia mahu merebut gambar saya perlu bertanya giler. Saya mahu merawat malas mahu gambar mempunyai jer (mmg paberet dia) snap .... Orang datang untuk makan .... bos sibuk makan tetamu beliau sibuk memegang telefon snap sana sini.
    Aku dan Liza
    Pusingan Pertama
    Lihat anda semua bahawa menggigit pusat ayam tulang Di ... hahaha. Beliau mempunyai 11 bulan dusun durian .... menggantung saya, beliau merancang durian dusun dia melantak pemutus.
    kelas =" pemisah "style =" clear: Lingo: text-align: centre; ">
    Mory Wow ... senget2 mencapai pipi makan
    kelas =" pemisah "style =" clear: Lingo: text-align: Zentrum: ">
    Dengan cara ini ... terima kasih banyak ... Kita orang Boss BBQ lebih Raya Haji untuk melakukan ini dengan menu yang lebih mudah meletup
    Elly In Wonderland

    Masa kita melihat semua Tentang Masa

    Masa kita melihat semua Tentang Masa

    Verdana, saya suka filem dalam perjalanan masa, apa yang tidak suka ... keupayaan untuk bergerak ke belakang dan sebagainya untuk mengubah keadaan yang memihak kepada kita cadangkan. Kembali Kepada siri Masa Depan mempunyai banyak keseronokan, Steven Spielberg pada penceritaan yang terbaik. Ini membawa kepada bahagian atas sepanjang masa filem komedi Hari Groundhog saya, yang memaparkan kedua-duanya tidak mungkin Rang Undang-Undang Murray dan Andie MacDowell. Jika anda tidak pernah melihat Hari Groundhog, anda hilang Sesuatu yang besar. Beliau bercakap tentang "orang jahat kecil" terperangkap dalam hari yang sama lagi dan lagi. Semuanya sama kecuali dia. Ia memaksa beliau untuk bermain dengan pilih atur, membuat pilihan yang baik dan kelakar bodoh sepanjang cara.
    Verdana, />


    Verdana, terdapat juga filem baru tentang perjalanan masa, tetapi ia adalah dengan Richard Curtis, yang cukup terang menerajui Cinta-Nya Sebenarnya sepanjang empat jenis perkahwinan dan pengkebumian, tetapi hanya. lebih ketara.
    Verdana, />

    style =
    gaya = Hanya lelaki ini tin keluarga kembali perjalanan dalam masa tetapi dengan beberapa kaveat dan peraturan. Ia tidak sepatutnya menjadi komedi tentang segala-galanya, tetapi terdapat beberapa ketawa. Apa yang paling penting ialah jalan cerita Selatan gambar membuat kita merasa sangat kuat dalam kehidupan kita dan apa yang kita akan lakukan jika kita memberi mereka hadiah yan g sama. Anda tahu apa, kita semua tiba di kesimpulan yang sama dengan watak-watak utama. Richard Curtis adalah indah daging daripada watak-watak lakonan anda mendapat tahu dan rasa untuk mereka. Verdana, />
    Verdana adalah sebuah filem yang indah tentang menyesal, peluang kedua, hidup setiap hari dengan baik, suka benar-benar, maka melepaskan ia mempunyai kaitan dengan konfrontasi dengan bitchiness hidup yang semua mesti berakhir satu hari (Agama dan mengambil Allah daripada persamaan untuk sekarang). / style>
    Verdana, perkara yang paling indah tentang sejarah, lulus cinta antara kedua-dua watak-watak permainan ... dan suka yang paling besar dan ikhlas antara anak dan bapa. Verdana, />

    Verdana
    Verdana, anda tidak akan mempunyai pengajaran yang terbaik yang pernah ... "Hidup setiap hari seolah-olah anda ... dipilih dari masa depan untuk perjalanan setakat ini ... "Kerana jika anda lakukan, anda akan hidup setiap hari" lebih baik "dengan lebih banyak terima kasih, penghargaan. Verdana, />
    Verdana, go, berkilat itu, besi dan melakukan perkara yang sama / style>
    />

    Sungai Limau Perhimpunan CRM 4 November

    Sungai Limau Perhimpunan CRM 4 November




    Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah menetapkan 4 November sebagai tarikh pilihan raya (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Orange River.
    /> tarikh pelantikan jatuh Rabu, 23 Oktober, 2013.


    ketam Voice

    Nih Sijalang Kesihan lama Kat!

    Nih Sijalang Kesihan lama Kat!

    style = "color: # 990000; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: lebar"> berkemban semua Isteri duda
    /> Oleh Junaidi Ladjana
    />
    kelas =" pemisah "style =" clear: Lingo: text-align: centre: "> JHEAINS pegawai wanita telah ditemuramah.
    Kota Kinabalu masalah sekali hati suami melihat isterinya memakai hanya tuala dengan lelaki lain di dalam bilik atas permohonan hotel dicari Direktorat Hal Ehwal Agama Negeri (JHEAINS), awal pagi semalam.
    wanita berusia 24 tahun itu disita bersama duda 34 tahun di sebuah hotel di sini Sinsuran kira-kira 1.30 jam selepas laporan kesalahannya.
    sumber, apabila pintu dibuka, suami Wanita yang mengambil bahagian dalam serbuan itu memb isu melihat seorang wanita yang berkahwin tahun lepas hanya memakai tuala.
    " marah dan kecewa melihat perbuatan, lama lelaki berusia 40 tahun dengan lubang digerudi beberapa kali sebelum polis menenangkan orang-orang yang mengambil bahagian dalam dinding serbuan itu, "katanya.
    berkata wanita itu terhadap kafir suaminya bermula enam bulan lalu apabila dia meninggalkan rumah dan memberikan alasan untuk kembali ke kampungnya di Semporna.
    " Sejak meninggalkan rumah, beliau tidak pernah menemui seorang suami yang tinggal di bandar raya ini. "Ini adalah tingkah laku yang aneh isterinya, lelaki itu dihadiri sebelum mendapat tahu hubungan rahsia dengan seorang lelaki yang juga Semporna .
    gaya " Sebaik sahaja menyedari kekasih isteri kerap bersama hotel murah itu, suami merujuk perkara itu kepada JHEAINS, "kata beliau.
    style = Sementara itu, Penolong Permohonan JHEAINS Khamis James berkata, berdasarkan aduan dan tiga pegawai polis bergegas ke kawasan tersebut untuk menjalankan serbuan itu.
    " Selepas mengetuk pintu beberapa kali seorang lelaki yang hanya memakai tuala untuk membuka pintu
    "Ketika disoal, lelaki itu dimasukkan ke bermalam dengan seorang wanita yang didakwa tunangnya," katanya .
    gaya Menurut beliau, hasil pemeriksaan lanjut mendapati wanita itu di tandas hanya memakai tuala sebelum dipanggil di
    style = " Siasatan lanjut mendapati pasangan itu tidak mempunyai hubungan dan status wanita masih berkahwin, "katanya
    . MOUNTDWELLER

    Najib takut Mukhriz menang?

    Najib takut Mukhriz menang?

    PENYERTAAN Menteri Besar Kedah, Mukhriz Mahathir Umno melawan naib presiden sudah-sudah tidak menjemput kontroversi.

    Presiden Umno perlu berunding terlebih dahulu, kemudian penyertaan dikatakan tidak mendapat restu Najib mahu penyelenggaraan Sejarah sedia ada dan kini, ia dikatakan menjadi ancaman kepada kedudukan Najib.

    Namun di sebalik semua ini, mood dan trend perwakilan dengan pilihan raya akan datang 19 Okt dilihat semakin kukuh terhadapnya. Kedudukan Mahathir sebagai kanak-kanak, kejayaan BN menawan semula Kedah dan imej pemimpin-pemimpin muda yang baik dan cekap antara faktor yang menyumbang kepadanya. Fakta ini, walaupun tidak ada tarikh untuk pilihan raya kira-kira tiga minggu, tetapi ramai menjangkakan dia menghadapi banyak masalah untuk menduduki salah satu daripada tiga naib presiden.

    Oleh itu, membuat sekurang-kurangnya salah satu daripada tiga kel uar Naib Presiden Zahid Hamidi, Hishammuddin dan Shafie mula berasa terancam. Jika kedua-dua calon lain, iaitu Isa Samad dan Ali Rustam juga mampu untuk menolak diri mereka sendiri, lebih-lebih lagi mereka juga pernah berkhidmat sebagai kerusi kedua sebelum ini, iaitu kedudukan keluar Naib Presiden bukan tiga kursus.

    samping menyebarkan khabar angin bahawa penyertaan tidak menerima berkat Najib Mukhriz, spekulasi meningkat hangat apabila Zahid, Hishammuddin dan Shafie dilihat bersama-sama tangan dalam tangan di tangan apabila ia menghadiri hari penamaan calon pada 21 September.

    Walaupun menafikan sebarang konspirasi atau usaha untuk mewujudkan satu blok undi, kempen-kempen daripada tiga penjawat mencari untuk mengekalkan menjadi lebih berleluasa di mana-mana. Wilayah Persekutuan, seperti pengenalan calon untuk jawatan presiden naib, Zahid Hamidi perwakilan yang diadakan di sebuah hotel minggu lalu, Tengku Adnan Tengku Mansor berkata secara t erbuka bahawa Najib mahu tiga penyandang yang sedia ada dikekalkan.

    apabila perkara teruja dan diterbitkan dalam beberapa pro-Umno blog, kata Tengku Adnan ucapan lewat petang dalam kapasiti beliau sebagai Presiden pautan WP bukannya Umno Setiausaha Agung.

    jelas masih dengan saya dan Nan kedudukan imej yang "betul" melihat Najib mahu perwakilan Umno WP mengekalkan semasa Naib Presiden dan menolak Mukhriz. Antara ketua-ketua agensi-agensi dan wakil-wakil WP, ucapan Ku Nan ini menimbulkan kebimbangan dan rasa bersalah kerana banyak berfikir bahawa kehadiran Mukhriz sebagai Naib Presiden perlu dialu-alukan, seperti yang disyorkan peremajaan parti dan menerima pemimpin graduan sering diisytiharkan sebelum ini.

    Di samping itu, antara tiga keluar Naib Presiden, yang dicabar jika ada integriti dan kepimpinan. Di negeri-negeri lain juga mendapati bahawa kempen itu mahu ketiga-tiga penyandang dikekalkan didengar. Dalam banyak kes, nam a Najib juga digunakan untuk mengukuhkan keyakinan perwakilan bersetuju bahawa ia sudah pasti.

    hujah yang digunakan adalah kata Najib bekerja sangat selesa dengan tiga naib presiden semasa tahu cukup lama dan dalam hal apa-apa perubahan, ia boleh menghalang usaha-usaha untuk transformssi dalam parti dan kerajaan, beliau mahu lakukan seterusnya.

    Dan kemenangan terakhir ini sebagai naib presiden Mukhriz dikatakan menjadi ancaman kepada Najib. Ia ditulis oleh The Economist tentang perkara ini sebenarnya adalah satu perkara yang diperbualkan jauh tersebar di kalangan perwakilan.

    tiada tujuan lain adalah untuk menghalang kemenangan Mukhriz dan menukar status quo berubah status naib presiden. Ditanya kehadiran Mukhriz sebagai ancaman kepada kedudukan dia kini bukan sahaja ditolak oleh pemilik badan sendiri, tetapi juga oleh Mahathir.

    Mukhriz Mahathir berkata, tidak mempunyai niat buruk terhadap Najib. Mukhriz mula sedar bahawa jika kempen menolak untuk memenangi naib presiden UMNO peluang mengancam, Mahathir jelas terpaksa berbuat demikian kerana mereka tidak mahu anak bongsunya dipukul semasa ini pilihan raya.

    Setelah kehilangan persaingan untuk ketua pemuda Haji Zulkifli Kubang Pasu untuk pilihan raya pada tahun 2004 dan kemudian hilang Khairy Jamaluddin Malaysia Umno persaingan Kepimpinan Belia pada tahun 2009, Mahathir tidak akan lihat lagi mengalahkan Mukhriz hireaki mendaki ke puncak dalam Umno dan kerajaan.

    Walaupun Najib telah menafikan bahawa beliau telah menaja calon-calon tertentu dan mengemukakan perwakilan untuk membuat pilihan, tetapi ia adalah yang paling biasa dituturkan di mana-mana.

    hari pilihan raya, berkata beliau mahu lagu kata Zahid, Hishammuddin dan Shafie dikekalkan, sudah tentu lebih kerap didendangkan dengan irama yang berbeza dan tempo arkitek kempen untuk formal dan tidak formal.

    kuat Mukh riz cuba untuk memasukkan dan memastikan kemenangan, beliau juga menjadi gerakan yang lebih kuat untuk menolak. Satu-satunya perbezaan adalah Mukhriz dikeluarkan apabila mood dan kehendak majoriti perwakilan memihak kepadanya?

    kemenangan dir = ltr>

    Artikel ini adalah dari blog Shahbudin Husein adalah seorang wartawan beberapa akhbar di tahun 80-an dan 90-an, juga digunakan untuk MARA. Pada tahun-tahun 1996-2000 Pejabat Setiausaha Pembangunan Ekonomi dan usahawan Malaysia dan Pemuda Umno 2004-2008 menjadi Naib Ketua dan ahli-ahli UMNO MAJU Wangsa dan Pemuda Umno Bahagian Jawatankuasa Hal Ehwal WP.